♥ double Y ♥
ABOUT ENTRY 오빠들 TWITER FACEBOOK INSTAGRAM
Kempunan yang bukan2 di malam hari
20 August 2015• 0 comments
Bismillah.

I have no idea what's on earth happened to me, right now, at this moment..

Nak makan Korean foods!

Mula-mula merungut nak makan dimsum kat Fairuz, but since cafe dimsum ada kat sini so bila-bila nak makan pun boleh but bab makan benda-benda macam ni kena ada teman dan dia juga harus lah punya selera untuk makan dimsum juga.

Aku tau Korean foods semua ni pun sebab tengok variety shows lah lagi-lagi Running Man. Asalnya takde rasa apa pun, terliur masa tengok show tu je lah. Tapi malam ni tiba-tiba teringat, semuanya sebab craving for dimsum!

Dari apa yang aku tengok la, Korean foods ni banyak veggies and kena pulak aku tak makan sayur. Nampak sedap-sedap belaka but tang sayuran ni hmmmmm. Susah sikit

But there are few of foods that really caught my eyes attention taste and and and haihhhh kalau boleh nak makan selalu.

1. Spicy rice cakes / tteobokki / ddeobokki / whatever you spelled them. Yang ni pernah makan sekali. Sekali je lah. Masa tu still belajar, Haziqah yang buatkan. Rasanya beli dekat Aeon Taman Maluri. Sedap sangat!


2. Kimbap / rice + veggies rolls / whatever you called them. Nampak macam boleh buat sendiri. But yelah kalau first time nak makan tu aku prefer beli dulu sebabnya kalau sedap baru ada semangat nak buat sendiri huhu


3. Mandu / dumplings. Tapi yang ni yang fried punya. Yang biasa pun nampak sedap but ntah la yang fried tu nampak lagi menyelerakan auumm auumm.


4. Kimchi fried rice / kimchi bokkeumbap. Yang ni pun lebih kurang macam kimbap. Boleh cuba buat sendiri but prefer untuk rasa yang beli dulu kikiki.


5. Miyeokguk / seaweed soup. Since aku pun suka jugak seaweed ni so aku nak sangat try makan lagi-lagi makan dengan nasi panas-panas pastu makan dengan ayam takpun ikan pergghh


Kalau nak tahu semua foods ni dibuat dari apa, boleh la cari di Google ye. Malas nak taip pepanjang sebab nanti risau rasa nak makan benda-benda ni membuak-buak. Mana nak cari tengah malam cenggini. Iolls bukan duduk Korea *nangis*. So ini saja lah untuk malam ni. Lain kali rajin iolls post entry baru lagi. Goodnight

Wasalam ♥

p/s: gambar sumber dari Google sayang ^^



PREVIOUSNEW
THE BOSS


I'll be your light - 020317

MESSAGES

hello :)

POSTS


YANG YOSEOB


He is my all time favorite smol mochi