♥ double Y ♥
ABOUT ENTRY 오빠들 TWITER FACEBOOK INSTAGRAM
25 Things That Makes Me Happy
26 February 2016• 0 comments
Bismillah. Hai :)

Rules:
  • Create a new post and insert the theme picture above
  • List 25 things that make you happy most of the time (it can be any language that you want)
  • Mention the blog that have tagged you (of course it can be more than a blog)
  • Tag at least 5 blogger and make sure they know they've been tagged
  • You can also share your favorite quote of the week (if none, the it'll be okay)
So I've been tagged by si keping manis cik Fairuz hahaha. Baru hari ni nak bukak blog and since tengah free buat la kejap ^^. So here are the 25 things that makes me happyyyyyy!

  1. K-dramas, k-variety shows, everything that started with K. Korea la senang
  2. Yang Yoseob. Rasanya kalau orang nak describe aku especially yang rapat dengan aku, the first thing that comes to their mind is "she loves yoseob so much"
  3. BEAST B2ST 비스트. Locking my eyes on them since 2010.
  4. Makan
  5. Tidur, sebab lepas bangun rasa segar
  6. Scrolling Instagram's feeds.
  7. Twitter. Suka baca tweets orang. They shared everything; their thoughts, experiences, semua nya lah. For me tu salah satu to study human's psychology.
  8. Blogging. I'm really addicted to it.
  9. Having room's fragrant reed diffuser is a must. Bila dah start guna 2 years ago tak boleh stop dah. Dalam bilik mesti ada. I only prefer vanilla, ocean breeze and lemon fragrance. Nak try bau lain takut tak kena dengan hidung.
  10. Duduk rumah. Actually aku bukan jenis suka keluar rumah sampai satu tahap ayah bising suruh keluar. Ikut mood jugaaa. Kalau ada benda nak beli, hal penting, keluar la. Kalau takde tidak la. Kalau keluar jalan jalan shopping pun dengan orang orang yang sama je.
  11. Beli bags! Not the one yang women out there selalu pakai tu. I mean bags pergi kelas, tote bags, beg kecik kecik buat simpan barang makeup, telekung. Haaaa yang tu.
  12. Earphone. Dengar lagu dalam phone, tengok videos dalam laptop, semua dengan earphone. Through speaker tak syok.
  13. Breads, cookies and chocolates. Mesti ada buat stok dalam almari kat dapur or atas meja kat dalam bilik. 
  14. T-shirts. Mana yang pernah jadi housemates and my bestfriends tahu setiap kali keluar ke mana mana aku pakai t-shirt je. Pakai t-shirt selesa, tak panas, nak buat kerja senang, buat apa apa pun tak rasa rimas. But entah sejak bila sekarang ni asyik aim nak beli blouse je
  15. Selimut. I can sleep without any pillow tapi selimut kena ada. Wajib! Kalau sekadar nak rolling rolling on the bed pun tarik selimut dulu.
  16. Kaison & Mr DIY! My bestfriend pun suka masuk sampai sesat even tak beli apa apa. Suka tengok & beli stokin dekat Mr DIY sebab comel & selesa.
  17. Editing photos. Currently immersed in using VSCO and Snapseed (apps). Even taking pictures by DSLR pun aku gigih transfer masuk laptop pastu ke transfer ke phone pulak semata mata nak edit guna apps tu. Edit tapi tak upload pun. Prefer to make them as my own collection.
  18. Blue color! I really love blue color and kalau boleh semua barang nak warna biruuuuuuu!
  19. Harry Potter! I have my own collection of HP movies and the novels (but not the 1st & the 4th one.
  20. Samsung. Since oppa oppa semua guna phone Samsung hahah
  21. Minum milo. I don't know why but kalau seharian tak minum milo rasa tak lengkap hidup haha
  22. Supportive words. Bila orang bagi kata kata semangat aku rasa berharga. Maksudnya even by words pun aku tahu I'm not alone, I've someone to rely on tak kira susah atau senang :)
  23. Dimples, since Yoseob have dimples on both of his no-longer-chubby cheeks. Orang yang ada dimples ni comel sangat
  24. GOT7. Starting to fangirl over them since early this year. Comel comel belaka lagi lagi Jackson
  25. EXO's Chen. His voice is my ear candy.
Dah tu jaaaaa. Hampir semua merapu tapi tu lah yang selalu buat aku bahagia. Banyak lagi sebenarnya tapi aku list down mana yang dapat pikir je. 

So here goes 5 bloggers to be tag:
Okay that's all for today. Happy reading. Wasalam.



PREVIOUSNEW
THE BOSS


I'll be your light - 020317

MESSAGES

hello :)

POSTS


YANG YOSEOB


He is my all time favorite smol mochi